Mad & Drikke
Buddhister Tror På At Livet Er Delt Op I 3 Faser Ung - Voksen - Visdom
Når Vi Bliver 40 År Og Går Ind I Livets 2. Fase Voksen Livet. Er Det Vigtigt At Begynde At Spise Mere Vegansk Mad
Vi Har Lært At Middelhavs Mad, Sea Food, Frugt & Grønt, Oliven Olie Har Gode Egenskaber For At Holde Kroppen Ung Og Sund.
De Fleste Af Os Starter Dagen Klokken 08:00 Og Idealet Er Vi Spiser 6 Gange Om Dagen
Kl. 08:00 Havregryn Med Havredrik
Kl. 10:00 Mellem Måltids Mad Gerne Stenalderbrød Eller Sandwich
Kl. 12:00 Middagsmad
Kl. 15:00 Mellem Måltids Mad Gerne Stenalderbrød Eller Sandwich
Kl. 18:00 Aftensmad
Kl. 20:00 Dessert eller Frugt Dessert
1/2 Liter Vand Til Hvert Måltid Mad

Vegansk mad: Misosuppe i flotte regnbuefarver
På kun 20 minutter kan du have denne simple, men smukke, misosuppe fyldt med sprøde grøntsager, klar. Indholdet kan let byttes ud med det, du bedst kan lide. Retten er vegansk, men du kan nyde den, selvom du ikke er veganer.
DET SKAL DU BRUGE
- 400 g nudler (f.eks. sobanudler)
- 250 g portobellosvampe
- olivenolie til stegning
- 2 tsk. sojasauce
- 200 g afskallede edamamebønner (fra frost)
- 1 bdt. grønne asparges
- ½ rød spidskål
- 2 store gulerødder
SUPPE
- 1 stor spsk. mørk misopasta (f.eks. af brune ris)
- 2 spsk. sojasauce
- 2 tsk. fintrevet ingefær
- saft af ½ limefrugt
- 1 l kogende vand

Svampefaseret Butternutsquash Med Timian
Ingredienser :
Butternutsquash 1
løg 2
Hvidløg 2 Fed
Champignoner 500 g
Kejserhatte 200 g
Olivenolie 2 spsk.
Frisk timian 1
Håndfuldesalt og peber
Hasselnøddekerner 100 g
Rasp 1 dl
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° varmluft. Halvér butternutsquash på langs, og fjern kernerne med en ske.
Placér de 2 græskarhalvdele på en bageplade med bagepapir med skallen opad, og bag dem i ovnen i 45 minutter. Lad dem køle lidt af.
Pil løg og hvidløg. Skær løgene i både, og lad hvidløgsfeddene forblive hele. Rens alle svampene, og skær dem i grove skiver. Fordel løg, hvidløg og svampe på en bageplade med bagepapir, og vend dem i olivenolie, timian, salt og peber.
Sæt bagepladen i ovnen i 25 minutter, til væsken fra svampene er fordampet, og de begynder at blive gyldne.
Fordel hasselnødder på en bageplade med bagepapir, og bag dem i 5 minutter, til skallerne løsner sig. Gnid skallerne af hasselnødderne i et rent viskestykke.
Frigør forsigtigt det møre græskarkød fra skallen, men lad ca. 1 cm være tilbage.
Blend græskarkød, svampe, løg, ristede hasselnødder og rasp i en foodprocessor, til du får en grov fars, og smag den til med salt og peber.
Fyld svampefarsen i begge græskarskaller, og læg forsigtigt den ene oven på den anden. Snør de 2 halvdele sammen med bomuldssnor. Sæt den svampefarserede butternutsquash i ovnen i 20 minutter, og servér.
Velbekomme At Spise

OPSKRIFT PÅ MEXICANSK LASAGNE
INGREDIENSER
Tomatsauce
- 1 fed hvidløg
- 2 forårsløg
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk røget paprika
- 1 knivspids cayennepeber
- 2 spsk tomatkoncentrat
- 1 dåse hakkede tomater
- 200 g gulerødder
- 1 rød peberfrugt
- 1 majskolbe (kan erstattes med 1 lille dåse majs)
- 1 håndfuld frisk koriander
- 2 tsk salt
- Friskkværnet peber
- 1 dåse kidneybønner
- 1 pakke friske lasagneplader
- 100 g cheddarost
Bechamelsauce
- 50 g smør
- 3 spsk hvedemel
- 3 dl mælk
- ¼ muskatnød
- 1 tsk salt
- Friskkværnet peber
Guacamole
- 2 avocadoer
- 1 spsk limesaft
- 2 tsk salt
- Friskkværnet peber
- 1 knivspids cayennepber
Desuden
- Frisk koriander
Veganermad: Mexicansk vegetarburger
Udskift hakkebøffen med en sprød og saftig grøntsagsbøf og hav et lækkert vegansk måltid. Det bedste er, at du kun skal bruge en halv time i køkkenet på at lave maden. Så let er det at være veganer!
Ingredienser til mexicansk vegetarburger
- 400 g søde kartofler
- 1 dåse kidneybønner
- 2 fed hvidløg
- 1 dl finvalsede havregryn
- 2 tsk. røget paprika
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. salt
- friskkværnet peber
Tilbehør til mexicansk vegetarburger
- 4-8 burgerboller
- 1 bakke blandet salat
- 2 avocadoer
- 1 glas salsa

Veganerspaghetti med linse-bolognese
Spaghetti med linse-bolognese er en lækker vegansk udgave af klassikeren spaghetti bolognese, og den smager mindst lige så godt. De fleste pastaretter serveres dog med et ordentligt drys parmesanost på toppen, og det kan man også sagtens som vegetar, men som veganer er ost ikke en del af menuen. Man kan udelade osten i sin mad og servere retten bare med basilikumblade, eller man kan lave sin egen veganske parmesanost ved at blende cashewnødder, gærflager og et drys salt sammen til et fint parmesanlignende "oste"-drys.

DET SKAL DU BRUGE
- 250 g svampe, f.eks. champignoner
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie til stegning
- 1 stor gulerod
- 1 spsk. tørret basilikum
- 1 spsk. tørret oregano
- salt og friskkværnet peber
- 1 dåse hakkede tomater
- 140 g tomatpuré
- 2½ dl grøntsagsbouillon
- 2 dåser grønne linser
- 2 spsk. rødvinseddike
TIL SERVERING
- 400 g tørret fuldkornsspaghetti
- friskrevet parmesan
- frisk basilikum

Næringsindhold pr.100 g
Energi 1.607 kJ
Energi 380 kcal
Fedt2,3 g
heraf mættede fedtsyrer 0,2 g
Kulhydrater 60 g
heraf sukkerarter 4,2 g
Protein 23 g
Kostfibre 14 g
Salt 0,08 g

Næringsindhold pr. 100 g:
Energi1407 kJ / 333 kcal
Fedt 2,5 g heraf mættede fedtsyrer 0,4 g
Kulhydrat 62,0 g heraf sukkerarter 1,6 g
Kostfibre 7,0 g
Protein 12,0 g
Salt 0,01 g

Næringsindhold
Indhold pr. 5 ml
Tran 4600 mg
Omega-3-fedtsyrer total 1130 mg
– DHA (Docosahexaensyre) 510mg
– EPA (Eicosapentaensyre) 370 mg
Vitamin D 10 µg (200 %*)
Vitamin A 250 µg (31 %*)
Vitamin E 3 mg (25 %*)

BCAA Hardcore fra Chained Nutrition indeholder forgrenede aminosyrer i fri form + ekstra tilsat L-Glutamin! Vigtige komponenter til muskelopbygning og til vævsreparation!
- 4.900 mg BCAA
- 1.300 mg L-Glutamin
- Stimulerer muskelvækst
- Forhindrer muskelnedbrydning
- Fås i flere velsmagende og friske smagsvarianter.
BCAA står for Branched-chain amino acids og er det internationale paraply navn for de tre forgrenede aminosyrer L-leucin, L-valin og L-isoleucin. Dette BCAA produkt fra Chained Nutrition kommer i stærkt koncentreret pulverform og er helt fri fra både sukker og kulhydrater.
Råvarerne er af den højest tilgængelige kvalitet og aminosyrerne i den såkaldte fri form, som giver en forbedret optagelse og en forstærket effekt! Udover BCAA indeholder dette produkt også den essentielle aminosyre L-Glutamin, også i fri form! Alt det protein, du spiser, fordøjes og nedbrydes til enkelte aminosyrer, før de stilles til rådighed til musklerne, -i BCAA Hardcore er aminosyrerne allerede separeret og er således i en fri form.
Det gør at de findes tilgængelig for musklerne næsten umiddelbart efter indtagelse. Det hurtige muskulære optaget gør, at proteinsyntese stimuleres hurtigere end ved en tilsvarende mængde af aminosyrer fra intakt protein + frigivelse af væksthormon stiger!
Forgrenede aminosyrer også har en stimulerende virkning, både psykisk og fysisk, da de efter indtagelse midlertidigt sænker koncentrationen af den sedative aminosyre L-tryptophan i kroppen. Dette gør BCAA hardcore til en fremragende "light variant" af PWO, som er helt fri for kreatin og koffein.
Ca. en tredjedel af indholdet af BCAA Hardcore er L-Glutamin, en essentiel aminosyre som omsættes mest og hurtigste af alle forekommende aminosyrer i kroppen. Den bruges blandt andet til vævsreparation og muskelopbygning! Hvis tilgangen af L-Glutamin falder bliver proteinsyntesen dårligere!
BCAA Hardcore kan kombineres med stort set alle andre kosttilskud, såsom kreatin, protein, gainer og pwo. For bedste effekt, skal aminosyrer i fri form tages på en tom mave. Med tom mave betyder det at du ikke har spist nogle flydende fødevarer inden for 2-3 timer eller fast føde inden for 3-4 timer.
Doseringsanvisning: På træningsdage: Bland 2 scoops (10 g) med 3-6 dl vand og drik før og under træning. På hviledage: Bland 1 portion og drik om morgenen. Indtag ikke mere end 2 portioner per døgn.
Antal doser pr. emballage: 26
Allergi information: Indeholder Soja(lecitin)
Information: Dette er et kosttilskud og bør ikke anvendes som en erstatning for en varieret kost. Opbevares utilgængeligt for små børn. Den anbefalede daglige dosis bør ikke overskrides. Bør kun efter aftale med læge eller sundhedsplejerske anvendes af gravide eller børn under 1 år.

Kikkoman Soy Sauce
Næringsindhold pr. 100g
Energi 325 KJ/77 kcal
Fedt 0g
heraf mættede fedtsyrer 0.6g
Kulhydrat 3.2g
heraf sukkerarter 0g
Kostfibre 0g
Protein 10g
Salt 16.9g

NÆRINGSINFORMATION
Næringsinformation pr. 100 g
Energi 1477 kJ / 348 kcal
Protein 14,3 g
Kulhydrat 68,0 g
-heraf sukkerarter 2,8 g
Fedt 2,1 g
-heraf mættede fedtsyrer 1,0 g
Kostfibre 3,8 g
Natrium
Salt 1,8 g
VIGTIG INFORMATION
Allergi information: Indeholder hvede (gluten) og æg. Kan indeholde nødder og jordnødder.

Næringsdeklaration (indhold pr. 100 gram):
Energi 1353 kJ (323 kcal)
Fedt 18 g
- heraf mættede fedtsyre 2,5 g
Kulhydrater 6,3 g
- heraf sukkerarter 6,2 g
Kostfibre 22 g
Protein 34 g
Salt 0,01 g

INGREDIENSER
Ingredienser: 25 % courgetter i tern*, 25 % rødløg i store tern, 18 % små tomater, 11 % gul peberfrugt i tern*, 10 % fennikel i tern*, 9 % rød peberfrugt i tern*, krydderier (salt, hvidløg, paprika, oregano, basilikum, merian, timian), ekstrakter (gær, citron, paprika), tomatpulver.
*=Blancheret.


Ingredienser: 39,5 % forstegte kartoffelbåde (heraf 96 % kartofler, solsikkeolie), 17 % majroer i tern*, 16 % løg i tern*, 13 % babykarotter*, 13 % overskårne grønne romanobønner*, 1 % timian, solsikkeolie.
*=Blancheret.

Næringsindhold 100 g/ml
Energi541 KJ / 130 kcal
Fedt 7,2g Heraf mættede fedtsyrer 1,0g
Kulhydrat 2,8g Heraf sukkerarter 2,5g
Kostfibre 5,0g
Protein 11g
Salt< 0,01

25% orange gulerødder i strimler*, 25 % gule gulerødder i strimler* 20% pastinakker i strimler*, 15% porre i tern,
15 % rødløg i skiver.
* =blancherede

32 % overskårne gule bønner*, 28 % overskårne romanobønner*, 18 % udblødte hvide kidneybønner*, 13 % rødløg i tern, 9 % sojabønner*.
*=Blancheret.

Næringsindhold pr 100 g
Energi 543 KJ / 130 kcal
Fedt5,0g Heraf mættede fedtsyrer 0,6g
Kulhydrat 6,0g Heraf sukkerarter 3,5g
Kostfibre 6,5g Protein 12g
Salt< 0,01

Næringsindhold Pr. 100 gram - Pr. portion (40 gram)
Kostfibre 10 gram - 4,0 gram
Kulhydrat 59 gram - 23 gram
Protein 14 gram - 5,4 gram

Arla JÖRĐ havredrik naturel er en cremet og lækker plantebaseret havredrik, som kan bruges i stedet for mælk. Den er helt perfekt til smoothies, i kaffen eller på din morgenmad. Kilde til vitamin D, folinsyre(B9) og fiber. Lavet på nordisk havre.
- Kilde til vitamin D
- Kilde til B9
- Kilde til fiber
- Vegansk
- Lavet af Nordisk havre

Stenalder Brød Uden Mel :
Ingredienser
- 100 g græskarkerner
- 100 g solsikkekerner
- 100 g mandler
- 100 g valnødder
- 100 g hørfrø
- 100 g sesamfrø
- 5 stk. æg
- 1 dl olie jeg brugte ½dl olie og ½ dl vand..
- 1-2 tsk. salt
Bages I Ovn Alm. Uden Varmluft 160c I 75 Minutter Til 90 Minutter

Næringsindhold pr. stk.
800/190 kJ/kcal Energi
34g Kulhydrat
2g Fedt
6g Protein
45g Kulhydrat
Ingredienser
20 stk.
3 dl vand
50 g gær
3 dl kærnemælk
2 tsk. sukker
250 g fuldkornshvedemel (ca. 4 dl)
250 g rugmel (ca. 5 dl)
2 spsk. olie
1 tsk. salt
500 g hvedemel (ca. 8½ dl)
Sådan gør du
Lun vandet, og udrør gæren i det. Tilsæt kærnemælk, sukker, groft mel, olie og salt. Tilsæt hvedemelet – hold evt. lidt tilbage.
Ælt dejen grundigt, og lad den hæve til dobbelt størrelse i ca. 45 min.
Slå dejen ned, og form den til 20 boller. Tryk dem lidt flade, og lad dem efterhæve i ca. 20 min.
Bag dem ved 200° C i ca. 15 min. Afkøl bollerne på en bagerist.
Servering
Server grove burgerboller i madpakken med f.eks. rygeostsalat eller skinkesalat.
Bollerne er også lækre til burgere med hakkebøf, salat m.m.




Bøf Sandwich
Ingredienser
Bøfferne
- 500 gram øko hakket oksekød Eller Plantebøf
- Olie til stegning
- Salt/peber
Sovsen
- En halv liter god oksefond
- 1 tsk dijon sennep
- 1 spsk ketchup
- 1 skvæt engelsk sauce
- kulør
- Salt/peber
- 1-2 dl Creme fraiche 38 % eller hvis du er rigtig Gastromand Creme Double 50 % BUJA!
Sådan gør du
Bøfferne- Form bøfferne og steg dem i olien til de er færdige.
Sovsen
- Når bøfferne er færdige så tager du dem op og lægger dem til side, så varmer du din fond op og koger panden af, tilsætter sennep, ketchup og lidt engelsk sauce, endelig ikke for meget. Herefter smider du creme fraiche på og lader det koge godt sammen i ca. 10 min. Herefter smager du til med salt og peber.
- Nu finder du en stor gryde, hvor du hælder saucen over og lægger bøfferne i og lader det koge yderligere 10-15 min., så sovsen og bøfferne lige finder hinanden.
Tilbehør
- Ja, det er rimelig simpelt, du skal bare hakke løgene i tern og smide alt andet på bordet. Mht. til bollerne så finder du opskriften Her På Siden
- Herefter er der sådan set bare tilbage, at du skal samle svinet!
- Remoulade
- Ketchup
- Fransk sennep
- Ristede løg
- Rå løg
- Syltede agurker
- Rødbeder
- Burgerboller som du laver selv

Gammeldags Oksesteg
God gammedags oksegrydesteg, skåret af lækker oksebov med krølfedt og uden ben
Når dyrene har opnået den rette vægt og alder bliver de slagtet og nøje udvalg ud fra form, farve, fedme mfl. og smagen er mild og elegant.
Dansk oksekød er yderst smagfuldt og kan anvendes i et utal af nemme og lækre retter.
1.2 Kg
400g ratatouille grøntsager
400g Rodfrugter
Salt
Peber
250g grøntsager + 250g Rodfrugter Steges på panden sammen med stegen til den får farve let brun
Kommes i Slow Cook i minimum 8 timer gerne 10 timer
De sidste 30 til 45 minutter kommer de sidste Grøntsager + Rod Frugter i Slow Cookeren
Vandet bruges til brun sovs samt rødvins sovs med Amarone Vin fra Coop til 105 til 120 Kr.

LUCIANO ARDUINI AMARONE VALPOLICELLA CLASSICO DOCG (2019)
Superlækker Amarone Classico med masser af power, en helt vidunderlig næsten meditativ oplevelse.
179.- ved Køb Af 6 Styk I Skjold-Burne.Dk

VILLA LOREN AMARONE DELLA VALPOLICELLA D.O.C.G. (2020)
Intens og fyldig Amarone, en perfekt meditationsvin!
139.- ved Køb Af 6 Styk Hos Skjold-Burne.Dk

Cantina Valpolicella Negrar
2019 La Sorte Amarone della Valpolicella
129.- ved Køb Af 6 Styk Hos WineShop.dk


Ingredienser til pommes frites
Hjemmelavede pommes i ovn:
2 kg kartofler - 4 store bagekartofler
½ dl. eddike
6 spsk. olivenolie
2 tsk. salt
Evt. 1 tsk. timian
Vaske kartofler:
1: Vask kartoflerne grundigt. Skræl eventuelt kartoflerne.
2: Skær kartoflerne ud i lange stave, der er cirka 1 centimeter tykke.
3: Kom pommes fritterne i et dørslag. Skyl dem grundigt i koldt vand.
4: Kom pommes fritene i en skål. Hæld vand i, til fritterne er dækkede. Tilsæt eddike, og lad dem trække i eddike-vandet i cirka 30 minutter. Eddiken for at kartoflerne ikke så let bliver smattede i ovnen.
5: Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kom bagepapir på to bageplader.
6: Hæld fritterne i et dørslag, og lad dem dryppe af.
7: Læg kartoflerne på et rent viskestykke. Tør dem godt. Der må ikke være vand tilbage, så bliver de ikke sprøde i ovnen.
Bage fritterne:
8: Kom kartoflerne op i en stor frysepose. Kom olie, salt og eventuelt timian i posen. Ryst posen grundigt, til olien og salten er fordelt på kartoflerne.
9: Fordel fritterne på bagepladerne. Fritterne skal ligge med lidt afstand i ét lag.
10: Bag fritterne i cirka 10 minutter, hvor du har et stykke bagepapir eller stanniol hen over.
11: Tag bagepapiret eller stanniolen af. Vend fritterne, hvis du kan. Bag fritterne i 25 til 35 minutter mere. Åben eventuelt lågen en efter 10 minutter, så du lukker damp ud. Det gør dine pommes bløde.
12: Stik i kartoflerne med en urtekniv. Hvis de er bløde indeni, og sprøde udenpå, så er de færdige. Mums!

Ingredienser
BBQ-sauce
- 40 gram Ketchup Heinz tomatketchup
- 7.5 gram HP Sauce
- 15 gram Brun farin
- Limesaft
- 1.25 gram Tabasco Sauce
- Ingefær
- Karry
- Hvidløg Revet
- Røget paprika
- Fennikel Stødt
BBQ-ben
- Kamben ferskt fra gris à ca. 500 g pr. person
- Salt 20 g salt/liter vand
- Vand
Sådan gør du
BBQ-sauce:
- Bland alle ingredienserne til saucen sammen i en skål. Dette er en grundopskrift, der virker! Tiloversbleven sauce kan gemmes på køl i månedsvis og er i øvrigt velegnet til andre retter, fx også til sommerens grillpølser.
BBQ-ben:
- Kog vand med salt op i en stor gryde.
- Læg kambenene i det kogende saltvand, så det dækker, og lad simre ca. 30 minutter.
- Sluk for gryden og lad benene trække min. 30 minutter*.
- Smør BBQ-saucen på kambenene, umiddelbart inden de skal grilles eller i ovnen.
Stegning i ovn:
- Min. 220° varmluft – gerne mere – i 15 minutter.
Stegning på grill:
- Ved direkte varme og overvågning! Kambenene er færdige, når de er smukt karamelliserede.

Sådan gør du
Frikadeller
- Rør det hakkede kød eller Kartofler med Bønner med salt i ca. 1 min.
- Kom løg, æg og peber i. Tilsæt mælk lidt efter lidt og rør til sidst havregryn i. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 15 min.
- Form farsen til ca. 14 frikadeller.
- Lad smørret blive gyldent i en stegepande ved kraftig varme. Steg frikadellerne på tre sider ved svag varme i ca. 15 min. - skru op, mens de bliver vendt.

Paradis Is Dessert Kan Købes I Flere Størrelser Og Tages Med Hjem, Så Du Har Dessert Til Hele Ugen 91 Varianter


